Toldot

TOLDOT, en hebreu, cròniques, és el nom que hem escollit pel nostre projecte empresarial. I és amb aquest esperit lliure i encuriosit que volem emprendre aquesta aventura. El nostre principal objectiu és compartir la fascinant història dels jueus catalans.

Toldot Barcelona és una empresa de serveis turístics, branca de la plataforma cultural jueva Mozaika, amb seu a la ciutat comtal. Oferim tours i experiències culinàries des del cor de l’antic barri jueu de la ciutat de Barcelona.

 

EL DESPERTAR DEL PATRIMONI JUEU A BARCELONA

Amb seu en la majestuosa Casa Adret, la casa habitada més antiga de la ciutat, Toldot ofereix una experiència única al cor del Call de Barcelona. Ja sigui a través d’una visita guiada al barri jueu o una experiència gastronòmica.

Casa Adret

Casa Adret és un projecte transversal que té com a objectiu crear un espai que serveixi com un gresol que inclogui història, comunitat, recerca, espai per a conferències, centre per al canvi social i un espai per a la connexió de tots els interessats ​​en la vida jueva. Situat en una bella casa medieval al carrer principal del Call, la propietat va pertànyer a la família jueva d’ Astruch Adret fins als disturbis de 1391, que van causar la desintegració de la  comunitat jueva de Barcelona.

L’experiència gastronòmica

Convidem als visitants, i això és molt important, a gaudir de la cuina jueva per mitjà d’una experiència íntima i privada. Una cuina que ens parla de la història d’un poble divers, una cuina de cuines que integra per exemple: el cuscús amb taronja dels jueus del Marroc, el kibbeh dels sirians, les croquetes dels jueus de Birmània, els pastelikos de carn de Salònica o els kreplach de Polònia. Un viatge a través dels sentits des de la proximitat d’una taula, on la cuinera compartirà les seves històries amb els visitants.