Storytelling al Call


Por

Els dies 1 i 2 de Setembre de 2018, en el context del Dia Europeu de la Cultura Jueva, Mozaika ha organitzat una activitat als calls de Girona i Barcelona on els visitants han pogut conèixer les històries d’alguns personatges de la cultura jueva a través d’un recorregut teatralitzat i musicalitzat, obert i gratuït.

Creiem en que la cultura jueva és dinámica, actual, d’interès comú i que interpel·la a qualsevol. La narració d’històries és una eina única per divulgar la nostra cultura a un públic no especialitzat i entrellaçar-la amb el teixit cultural de les nostres ciutats.Coloma (s.XIV):
Originària de Girona, també exercia la medicina a Barcelona, tractant sobretot a dones. No va ser la única dona que va ser metgessa o cirurgiana a l’Edat Mitjana, tal i com ella mateixa ens explica.


Mossé Natan (s. XIV): Poeta originari de Tàrrega. Prestamista del rei, va viure la Pesta Negra i l’atac al Call de Tàrrega. Els seus versos i proverbis encara són vigents.


Hasday Cresques (s.XIV):
Rabí i filòsof al servei del rei. Va arribar a ser rabí de Saragossa.Ens explica la terrible tragèdia que l’any 1391 va aniquilar els calls de Catalunya.


Margaret Michaelis (s. XX):
Fotògrafa austríaca formada a Viena i Berlín que va viure a Catalunya entre l’any 1933 i 1937, fugint de l’ascens al poder del partit nazi alemany. Les seves fotografies de l’arquitectura de Barcelona i del call jueu de Cracòvia són d’un gran interès històric i artístic.


Benno Aladjem (s.XX):
Nascut l’any 1939 a Sofia, Bulgària, ha hagut de passar per moltes de les persecucions antisemites de l’Europa del s. XX. Ha sigut exiliat a Istanbul, Trípoli, Beirut, Tel Aviv i finalment Catalunya, on és afincat i ha format una preciosa familia.


Rafael Azran i Ofer Ronen (s. XXI):
Refael Azran es presenta com el primer poeta hebreu a Sefarad des de l’expulsió de 1492. Els seus poemes en hebreu parlen sobre el metro de Barcelona i seràn acompanyats per la música d‘Ofer Ronen que barreja les tradicions jueves i àrabs amb els sons d’Andalusia.

Actors: Javier Alba de Alba, Laura Baixauli, Sam Guitérrez, Marcos Llobet (Impromagia).
Ells mateixos: Benno Aladjem, Refael Azram, Ofer Ronen.
Vestuari: Trobart.
Fotografia: Júlia Girós.
Assistència: Marcel Odina.
Guió: Clara Jáuregui.
Producció: Clara Jáuregui, Federico Szarfer.

Presència en mitjans i xarxes

Reportatge Betevé: https://beteve.cat/cultura/ruta-call-tradicio-jueva/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *