Séfer Bcn

Séfer Barcelona: Festival del Llibre Jueu

DESCARREGA PROGRAMA  3 idiomes : sefer2017

 

El punt de trobada de la Literatura i la Filosofia jueva.

Séfer Barcelona vol ser un “lloc per pensar”, un espai on s’atenuïn els prejudicis i s’estimuli la comprensió i, en el qual, decididament, s’inciti al pensament i a la cerca intel·lectual. En definitva, un espai a on sigui possible la trobada de totes les formes d’expressions artístiques relacionades amb la cultura jueva en la seva diversitat.

L’impacte de “Sefer Barcelona: Festival del Llibre Jueu”.

Séfer neix per silenciar els llocs comuns als quals, sense voler-ho, ens veiem abocats. Apostem per la lletra impresa i la lectura en l’Imperi inqüestionable de l’era digital. Volem recuperar el diàleg, el qüestionament i la trobada. La nostra principal missió és posar de manifest la diversitat i riquesa del Judaisme contemporani, amb la intenció de fomentar el diàleg, el reconeixement mutu i l’intercanvi.

Per això, al programa de Séfer es succeiran conferències d’autors jueus locals i estrangers, però també autors no jueus que han tractat aspectes relacionats amb la història o la cultura jueva. El programa s’ha construït a partir d’eixos concrets, com la identitat, l’exili, la memòria o la llengua. D’aquesta forma, no solament presentem l’aspecte cultural sota el seu angle històric concret, sinó que també donem lloc al debat des d’una òptica actual, dirigint-nos a tot tipus de públic.

Barcelona compta des de 1917 amb la primera comunitat establerta després de l’expulsió de 1492. Per això, quan ens acostem al centenari d’aquesta presència renovada del Judaisme a la nostra ciutat, creiem que el fet de donar a conèixer aquesta cultura no és solament un factor de normalització i integració dels jueus catalans, sinó també una experiència d’enriquiment col·lectiu.

Séfer 2016, Palau Robert.
Séfer 2016, Palau Robert.
Séfer 2016, Palau Robert.
Séfer 2016, Palau Robert.
Séfer 2016, Palau Robert.
Séfer 2016, Palau Robert.

Séfer Barcelona 2017

La segona edició de Sefer Barcelona, després de l’èxit inqüestionable de la primera, es desenvoluparà de forma escalonada durant quatre jornades – quatre dijous del mes de novembre del 2017: 8, 16, 23 i 29- i tindrà com a escenari diversos espais de la ciutat de Barcelona:

DESCARREGA PROGRAMA : sefer2017