Nosaltres

MOZAIKA neix amb la intenció de popularitzar la cultura jueva, acostar-la al gran públic, fer-la accessible, compartir els dubtes i algunes certeses amb aquells que tinguin la voluntat d’acostar-se, i d’aquesta manera, celebrar la vida junts, com sempre ens ha agradat fer.

Aspirem a emancipar prejudicis, estimular curiositats, agitar discursos, disciplines i gèneres, navegar en mars propis i aliens, ser una cita amb l’art i la llibertat que faciliti el coneixement mutu, el diàleg i la pau.

CREIEM:

En una cultura lliure i accessible per a tots. Per això publiquem els nostres articles de forma oberta i gratuïta a la nostra web.

En el paper. Immersos en l’Imperi de les publicacions digitals, a contra corrent de dades i tendències, apostem pel llibre imprès. Per això publiquem periòdicament en paper i en format portàtil, ja sigui llibre, revista o lliuro-objecte, una peça que aspira a ser col·leccionable.

Que la cultura jueva engloba la història, la literatura, l’art, la música, la religió, la filosofia, la gastronomia. I que és dinàmica, actual, d’interès comú i que interpel·la a qualsevol. Per això creiem en la seva divulgació.

Creiem en l’impacte global des de quelcom local. Amb els peus a Barcelona i el cap al món.

En la idea d’una identitat jueva moderna, flexible, respectuosa i transgressora que no abandoni el seu llegat mil·lenari.

Que el contingut sobre el qual treballem és apassionant i mereix ser difós amb aquesta mateixa passió i afecte. Existeix un espai de creativitat que demana ser explorat.

En la contradicció i el pensament crític. Els discursos tancats i inalterables són perversos, contraproduents i deshonestos.

STAFF:

Víctor Sorenssen:

Victor Sorenssen és l’actual director de la AEPJ (Associació Europea per a la promoció de la cultura i el patrimoni jueu). És llicenciat en Ciències Polítiques fango per la Universitat Autònoma de Barcelona, per més tard iniciar estudis de Filologia Semítica a la Universitat de Barcelona. Ha treballat durant deu anys en el marc comunitari a Barcelona. Co-dirigeix Séfer Barcelona, Festival del Llibre Jueu. És co-fundador de Mozaika, on ha participat realitzant tot tipus de treballs, amb especial focus en la generació de grass roots initiatives.

Carles Basteiro-Bertolí:

El curriculum vitae de Carles Basteiro-Bertoli és peculiar. Tot i que es va llicenciar en dret a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona amb un màster d’ESADE en dret tecnològic i de la propietat intel·lectual, i exerceix com advocat i auditor legal; el seu perfil professional es definitivament més ric que la majoria dels advocats convencionals. Haver nascut a Barcelona li ha donat una profunda sensibilitat mediterrània, però amb la ment oberta al món. Sempre en constant observació de “la corba de la bellesa” de la natura, i del que crea i desfà l’home; porta treballant des de fa 10 anys en el món de les arts i la cultura a la recerca del concepte de la modernitat des de la perspectiva de la identitat: què significa, què implica, cap a on va. Sempre entre la tradició i la transgressió. Encara que no es va educar en una família de tradició jueva, sempre ha estat a prop dels seus orígens, que es remunten als cristians conversos de l’Edat Mitjana. En aquest àrea, és interessant remarcar la seva col·laboració amb Limud Barcelona, ​​The Beit Project, el Festival de Cinema Jueu de Barcelona i la Plataforma Cultural Jueva MOZAIKA; el 2014 va participar en el programa Project-Incubator de Paideia (l’Institut Europeu d’Estudis Jueus a Suècia) i el Programa Paradigm Paideia el 2017. Actualment treballa en la seva tesi doctoral sobre identitat digital i el projecte de Casa Adret, com a centre de trobada i interpretació cultural de la identitat passada, present i futura dels jueus catalans.

Manu Valentín:

Llicenciat en Història Contemporània per la UB, Màster en Comunicació també per la UB i Postgrau en Escriptura Creativa per la UAB, ha centrat el seu objecte d’estudi en la divulgació històrica a través de les TIC. Fundador d’un laboratori experiencial que neix amb la missió d’experimentar en la difusió del patrimoni a través de Noves Tecnologies, ha encapçalat diversos projectes amb la voluntat de connectar tecnologia, contingut i usuaris: ‘Orwell a Barcelona’ (2012), ‘FCB Story’ (2013), ‘Frida’ (2014). Des de setembre del 2011 forma part de l’equip de Mozaika, en la qual ha encapçalat projectes de recerca i difusió del patrimoni (Diàlegs d’Història Urbana: L’exil·*lijueu alemany a Barcelona, 1933-1945, MUHBA, Barcelona, refugi de jueus; Verbannung, 2013). A dia d’avui està treballant en diversos projectes d’escala global: d’una banda, “Casa Adret”, Casa de la Cultura Jueva de Barcelona, i per un altre, Toldot, companyia de serveis turístics, branca empresarial de Mozaika, ambdues amb seu a Barcelona. Co-director de Mozaika Magazine.

David Aliaga:

David Aliaga és llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i màster en Humanitats, amb especialització en literatura contemporània, per la Universitat Oberta de Catalunya. Des de 2011 ha treballat com a editor per a diferents segells. Ha escrit els llibres de relats Y no me llamaré más Jacob (2016) i Inercia gris (2012), i la novel·la breu Hielo (2014). Col·labora com a crític literari amb revistes com Quimera, Librújula o Avispero, on escriu a propòsit de l’obra d’autors jueus com Cynthia Ozick, Philip Roth o Paul Celan. Des del noviembre de 2017 es co-director de Mozaika Magazine, fent equip amb l’historiador Manu Valentín. Amb Víctor Sorensen, dirigeix Séfer, festival de literatura jueva de Barcelona.

Marcel Odina:

Marcel Odina té una formació en Relacions Internacionals, tema que va estudiar a la Universitat d’Essex, al Regne Unit, i a la Universitat de Guelph al Canadà, i actualment s’especialitza en Seguretat Internacional. Durant el transcurs dels seus estudis, va completar el One Year Program d’estudis jueus a l’Institut Paideia a Suècia, abans de dirigir-se a la Universitat de Heidelberg, on continuaria estudiant el tema. Simultàniament va començar a aprendre la llengua hebrea, culminant amb un Ulpan a Israel, on també va realitzar un curs d’àrab intensiu juntament amb un altre d’Història de l’Orient Mitjà. En tornar a Barcelona, va començar a treballar al Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya, i actualment és un dels portaveus i coordinadors de Salam Shalom Barcelona, una iniciativa que busca unir els membres de les comunitats jueva i musulmana de Barcelona a través de trobades cara a cara.

Gal Wachs:

Parlar de Gal Wachs es parlar de pluridisciplinarietat audiovisual. Ja des de ben petit li despertaven la curiositat totes les arts visuals: la fotografia, el cine, la pintura, el dibuix, etc. A conseqüència d’això, estudia el batxillerat artístic i es llicencia en Digital Film & Animation Diploma a SAE Institute – Escola Internacional de Formació en Àudio y Vídeo; també estudia Direcció de Fotografia en el ja desaparegut Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya (CECC) i a l’Escola de Cine de Barcelona (ECiB). Ha exposat la seva obra en varis locals de Barcelona i ha creat contingut per a Cesc Freixas, la Liga de Videojuegos Profesional, Surface Festival o la Fundació Hospitalària Sant Pere Claver, així com per la Plataforma Cultural Jueva Mozaika, com a actual director de continguts audiovisuals. De família jueva no practicant, sempre ha defensat que jueu es tot aquell que tingui el desig o la voluntat de ser-ho, i no només aquell que hagi nascut de mare jueva; no obstant, la seva obra normalment no té un caràcter o un posicionament ideològic, sinó estètic i de representació d’un instant concret del que el seu ull capta o del que la seva imaginació crea.

Contacta’ns: info@mozaika.es